menu
Word Lid
Vlaams Belang Hasselt verzet zich tegen de komst van Moskee in Sint-Lambrechts-Herk

Nadat het Hasselts stadsbestuur al de bouw van een doorgangshuis voor gedetineerden in Sint-Lambrechts-Herk besliste krijgt uw deelgemeente nu ook een moskee in de maag gespitst.

Zoals U allicht reeds heeft vernomen heeft de VZW Cultureel Centrum Vaynah het gebouw van de voormalige Brasserie The South aan de Sint-Truidersteenweg gekocht. Ze kregen hiervoor de weinig transparante financiƫle steun van Tsjetsjenen uit heel Europa. Het gebouw zal in de toekomst worden aangewend als moskee waar ook Tsjetsjeense taallessen zouden gegeven worden, alsook als ontmoetingsplaats voor de Tsjetsjeense gemeenschap.

Verschillende omwonenden contacteerden ons om hun ongerustheid of ontevredenheid hierover kenbaar te maken. Concrete vragen die gesteld werden zijn:

-past dit soort initiatief binnen de lokale samenleving in Sint-Lambrechts-Herk?
-welke verkeersimpact gaat dit met zich meebrengen?
-zal het gebouw ingrijpende wijzigingen ondergaan zoals de bouw van een minaret?
-zal Sint-Lambrechts-Herk in de toekomst geconfronteerd worden met een oproep tot gebed via luidsprekers?
-zal dit op termijn het collectief verhuizen van Tsjetsjenen naar Sint-Lambrechts-Herk veroorzaken?
-van wie komt de financiering juist en vormt dit geen gevaar voor buitenlandse inmenging?

Het Vlaams Belang deelt de bezorgdheden van de bewoners van Sint-Lambrechts-Herk. Onze partij is van oordeel dat de islamitische regels en haar bijhorende moskeeƫn haaks staan op onze Vlaamse waarden, normen en respectvolle manier van samenleven. Voor het Vlaams Belang vormt de islam de belangrijkste rem op de integratie van migranten in Vlaanderen. De islamisering van Sint-Lambrechts-Herk met de komst van een weinig transparante moskee is voor het Vlaams Belang dan ook totaal onaanvaardbaar! Onze lokale afdeling zal de verdere voortgang in dit dossier dan ook nauwgezet en kritisch opvolgen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF