menu
Word Lid
Vlaams Belang wil keiharde aanpak van relschoppers aan het zwembad Kapermolen

Vlaams Belang wil keiharde aanpak van relschoppers aan het zwembad Kapermolen.

Afgelopen weekend werd de rust van de zwemmers aan het zwembad Kapermolen meermaals verstoord door Franstalige ‘jongeren’ uit Brussel en Luik. Omdat het zwembad maar voorzien was om 1.000 zwemmers toe te laten in de plaats van de normaal voorziene 1.800 hebben een aantal relschoppers getracht zich de toegang tot het terrein te verschaffen door over de omheining te klimmen. Ook in de lange wachtrijen aan de inkom werd er amok gemaakt.

Voor het Vlaams Belang was dit een voorspelbaar scenario. Nadat allochtoon gespuis eerder al onze stranden aan de kust en diverse recreatieparken zoals de Blaarmeersen in Gent, De Halve Maan in Diest, De Nekker in Mechelen en het Warande recreatiepark in Wetteren onveilig maakten, was het gewoon wachten wanneer het Kapermolenpark in Hasselt aan de beurt zou komen.

Het Vlaams Belang pleit op federaal niveau al jaren voor een harde aanpak van het allochtoon gespuis dat doelbewust het plezier en de rust van zonnekloppers of zwemmers komt verpesten. Helaas talmt de politieke overheid en blijft het wachten op doortastende maatregelen zoals een harde bestraffing en een zwarte lijst met toegangsverboden waarop relschoppers terecht zouden moeten komen. De partij werkte nochtans een heus KO -plan uit voor de aanpak van zomerterreur in onze recreatieparken.

Vlaams Belang deelt ook de mening van Hasselts burgemeester Steven Vandeput niet dat één bewakingsagent aan de inkom er eigenlijk al één teveel zou zijn. ‘Integendeel, één bewakingsagent is er niet één teveel, maar het zijn er veel te weinig’, aldus fractieleider Frank Troosters. ‘Men had dit beter moeten voorzien! Ook in Hasselt eist het Vlaams Belang een kordate en harde aanpak van relschoppend tuig. De Hasselaren betalen genoeg belastingen en parkeergeld om in ruil ongestoord van een ontspannend bezoek aan hun zwembad Kapermolen te mogen genieten’.


Zwembad Kapermolen wordt extra beveiligd na incidenten van afgelopen weekend met groepjes jongeren uit Luik en Brussel

Hasselt -

De beveiligingsmaatregelen voor zwembad Kapermolen in Hasselt worden uitgebreid. Er komen bijkomende hekken, extra veiligheidscamera’s en identiteitscontroles. Aanleiding zijn de vechtpartijen van afgelopen weekend in de wachtrijen en het feit dat er ook heel wat jongeren - veelal uit Luik of Brussel - over het hek klommen om zonder te betalen binnen te geraken.

...

Bron: HBVL 13/06/2023

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF